Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Σκοπός της έκδοσης της πρώτης Ελληνικής steampunk ανθολογίας «Θεοί του Ατμού: Steampunk οράματα»


Σκοπός της έκδοσης της πρώτης Ελληνικής steampunk ανθολογίας «Θεοί του Ατμού: Steampunk οράματα»

Ο σκοπός της έκδοσης είναι να μπορέσουμε να μαζέψουμε για πρώτη φορά όλους τους συγγραφείς που γράφουν steampunk στην Ελλάδα, και είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί που ασχολούνται με αυτό το πρωτοποριακό είδος και να εκδώσουμε την πρώτη, για τα δεδομένα της Ελλάδας, Ανθολογία Ελληνικών steampunk διηγημάτων.
Αυτό που γίνεται συνήθως στην Ελλάδα είναι κάποιος να μαζεύει μια ομάδα συγγραφέων, να παίρνει εκατοντάδες ευρώ από τον καθένα και μετά απλώς να τους δίνει από 20-30 αντίτυπα κι εκεί να τελειώνει όλο το θέμα. Ή να χρεώνουν και άλλες δεκάδες ευρώ απλώς για να τους στείλει κάποιος διηγήματα για να τα διαβάσουν χωρίς την υποχρέωση να τα εκδώσουν κάπου. Δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε κάτι τέτοιο, όπως δεν το κάναμε ποτέ, και ούτε πρόκειται να το κάνουμε. Σκοπός μας είναι να προσπαθήσουμε να εκδώσουμε ένα σύγχρονο και ποιοτικό βιβλίο! Και σε αυτή την προσπάθεια μας έχουν τιμήσει οι γύρω στους 150 συγγραφείς που έχουν εκδώσει κείμενα τους μέχρι σήμερα σε διάφορες ανθολογίες μας. 
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει κάνει τα πράγματα δυστυχώς πολύ δύσκολα στον χώρο του βιβλίου και ακόμα πιο δύσκολα για τον χώρο του φανταστικού. Για αυτό εμείς ζητάμε από τους συγγραφείς μόνο μια συμμετοχή των 10 ευρώ ο καθένας, [η συμμετοχή ισχύει για όσους εκδοθούν στην ανθολογία] που θα μας επιτρέψει να καλύψουμε ένα μέρος των εξόδων του βιβλίου. Με την συμμετοχή του αυτή ο συγγραφέας θα αποκτά το δικαίωμα να δημοσιεύσει στην ανθολογία ένα διήγημα του μέχρι 2.000 λέξεις. Και σαν ηθική ανταμοιβή όσοι θα επιλεγούν να συμμετέχουν στην ανθολογία θα πάρουν δώρο 2 τεύχη του περιοδικού Συμπαντικές Διαδρομές, αξίας 11 ευρώ και τα 2 τεύχη. 




Παρόλο που θα υπάρχει συμμετοχή, επειδή θέλουμε να εκδώσουμε μια ποιοτική ανθολογία, θα υπάρχει στάδιο προ-επιλογής. Θα γίνει δημόσιο κάλεσμα με γνωστοποίηση των όρων για να στείλουν οι συγγραφείς την συμμετοχή τους. Όσοι από αυτούς επιλεγούν, θα πληρώσουν την συμμετοχή των 10 (δέκα) ευρώ και θα αποκτήσουν το δικαίωμα να δημοσιεύσουν στην ανθολογία ένα διήγημα μέχρι 2.000 λέξεις. (Προς αποφυγήν παρανοήσεων, η τιμή συμμετοχής δεν αλλάζει σε περίπτωση που το διήγημα είναι μικρότερο).







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.